Щороку в  жовтні-листопаді традиційно проводиться Міський конкурс читців, поетів та прозаїків  «Срібне слово»,   присвячується Дню української писемності та  мови.   

Перший відбірковий етап конкурсу пройде з 25 жовтня по 05 листопада н.р.  у закладах освіти, другий етап відповідно до територіального підпорядкування  07-08 листопада – у районах, де журі  обере по 10 кращих читців, поетів та прозаїків.  10 листопада буде проведено фінальний етап конкурсу і визначені переможці у номінаціях «Читці» та «Поети, прозаїки».

Конкурс проводиться у форматі онлайн.

Учасники, а це учні та вихованці закладів загальної середньої освіти та позашкільних навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Одеси, готують по два твори різних жанрів вітчизняної та світової класики.  Компетентне журі, відомі одеські поети та письменники, педагоги будуть оцінювати художній рівень виконання та дотримання правил виразного читання,   сценічну культуру конкурсантів, а в творах авторів, юних поетів та прозаїків будуть враховувати майстерність у застосуванні художніх прийомів, досконалість мови, образне мислення.

Переможців чекають нагороди – дипломи Департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Запрошуємо талановитих дітей до участі в конкурсі і сподіваємося, що в майбутньому твори наших юних митців слова збагатять нашу літературу.

Від admin