Вкотре повторюємо думку, що людина не може існувати без мови. Усвідомлюючи її як складне і багатогранне явище, розуміємо, що  ставитись до мови потрібно свідомо і серйозно, а вивчати  – всебічно, цілісно, в сукупності всіх її граней.

Сьогодні  наша українська мова окрім своїх звичайних функцій  виконує  ще і державотворчу та безпекову. Завдання кожного з нас – удосконалювати свою мову, розвивати її, підтримувати, підвищувати престиж її використання.

Останнім часом створюються й успішно функціонують різноманітні проєкти, спрямовані на опанування державною мовою, зняття психологічних бар’єрів для користування мовою в повсякденному житті, а також надається різноманітна допомога початківцям, тим людям, які хочуть вивчати українську мову.

Серед таких – волонтерський проєкт «Єдині» – перші безкоштовні  курси української, масштабний багатокомплексний проєкт. Мета цього заходу – допомогти усім охочим перейти на українську мову на роботі та в побуті, поліпшити навички розмовної,  володіти високою культурою мовлення.

Курс навчання  триває 28 днів. Щодня учасники отримують онлайн навчальні матеріали та завдання, зможуть відвідати вісім вебінарів, взяти участь у розмовних клубах. Передбачені заняття для дітей.

Крім навчання Ви можете долучитись до проєкту у якості волонтера, для цього необхідно зареєструватися  за посиланням: https://forms.gle/eEkVGZBjkkRj9wpm9

Додаткова інформація щодо реалізації функціонування української мови як державної розміщена у розділі “ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ЯК ДЕРЖАВНОЇ”. Перейдіть за посиланням

Проєкт реалізується за підтримки Уповноваженого із захисту української мови.

Від admin