25 травня 2022 року комунальною установою «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» було проведено вебінар «Замовлення підручників для учнів 5-х класів (НУШ) ЗЗСО» для заступників директорів, які відповідають за замовлення підручників та бібліотечних працівників м. Одеси.

           Під час онлайн-зустрічі учасники були ознайомлені з листом Міністерства освіти і науки України від 23.05.2022 року № 1/5415-22 та інструктивно-методичними матеріалами для здійснення вибору закладами загальної середньої освіти підручників для 5 класів за програмою Нової української школи за фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви. Були надані роз’яснення щодо строків вибору та замовлення підручників, заповненню спеціальної форми вибору за фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви з метою покращення якості навчальної літератури.

            Електронні версії фрагментів оригінал-макетів підручників, яким за результатами І етапу Конкурсу буде надано відповідний гриф, розміщені в Електронній бібліотеці ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» у вільному доступі за посиланням  lib.imzo.gov.ua у розділі: «Конкурс підручників»:  з 15 лютого 2022 року для 5 класу.

           Педагогічні працівники з 15 лютого по 29 травня 2022 року ознайомлюються з фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників для 5 класу.

          Це здійснюється для того, щоб на 2022/2023 навчальний рік до кожного ЗЗСО надійшли друковані примірники саме тих підручників для 5 класів, які будуть обрані цим закладом освіти.

          Безпосередній вибір підручників за фрагментами електронних версій їх оригінал-макетів з кожної назви підручника здійснюють вчителі ЗЗСО.

         Відповідно до інструктивно-методичних матеріалів ЗЗСО мають заповнити спеціальну форму вибору електронних версій оригінал-макетів підручників та передати результати вибору в паперовому та електронному вигляді до органу управління освітою м. Одеси: з 24 по 29 травня 2022 року стосовно вибору підручників для 5 класу.

          Остаточне рішення щодо вибору підручників має бути схваленим на засіданні педагогічної ради ЗЗСО, про що складається відповідний протокол, де зазначається інформація про вчителів, які безпосередньо здійснили цей вибір.

          З метою відкритості та прозорості процедури вибору ЗЗСО на власних вебсайтах оприлюднюють вищезазначені протоколи педагогічної ради: 04 червня 2022 року стосовно вибору підручників для 5 класу.

Від admin