Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 17.03.2022  в форматі онлайн відбувся вебінар для класних керівників «Актуальні питання особливостей організації виховної діяльності в класі за умов дистанційного навчання»,  в якому взяли участь 100 педагогів закладів загальної середньої освіти  міста Одеси.

Класний керівник – найближчий і безпосередній вихователь і наставник учнів. Він організовує і спрямовує виховний процес у класі, об’єднує виховні зусилля вчителя, батьків і суспільства, відповідає за організацію виховної роботи в своєму класі. У діяльності класного керівника органічно поєднуються ідейно-виховна, організаційна та адміністративні функції. Класний керівник дбає про всебічний розвиток дітей, про колективізм, працелюбність, вихованні, про підвищення якості знань зміцненні дисципліни і порядку в класі. Класний керівник лише частково безпосередньо організує дитяче життя й діяльність. Значно більшу роль у цьому сенсі відіграють батьки, вчителі-предметники, наставники, майстри, керівники гуртків, секцій, студій, що організують побут, навчальний та суспільно корисну працю, громадську діяльність, туризм, краєзнавство, технічне і художня творчість школярів. Класний керівник відповідає за зміст виховного процесу, його відповідність цілям гуманістичного демократичного виховання і активність участі в ньому дітей. Робота класного керівника – цілеспрямована, системна, планована діяльність, яка будується на основі програми виховання всього освітнього закладу, аналізу попередньої діяльності, позитивних та негативних тенденцій суспільного життя, на основі особистісно-орієнтованого підходу з урахуванням актуальних завдань, що стоять перед педагогічним колективом школи, і ситуації у класному колективі, міжетнічних, міжконфесійних відносин.

В ході вебінару класні керівники мали змогу отримати інформацію щодо питання особливостей організації виховної діяльності в класі за умов дистанційного навчання. У вебінарі взяв участь Яценко Микола Анатолійович, кандидат соціологічних наук, доцент кафедри соціології Національного університету «Одеська юридична академія», завідувач лабораторії соціологічних та політичних досліджень, з доповіддю «Становище молоді України 2021: нове соціологічне дослідження».

Від admin