24 лютого 2022 року о 14.00 на платформі Zoom відбудеться круглий стіл «Мова – ДНК нації», присвячений Міжнародному дню рідної мови.

Міжнародний день рідної мови – свято, яке було засноване ЮНЕСКО і вперше відсвятковане в 2000 році. Головна мета заходу – показати важливість та підтримати самобутність кожної окремої мови світу. Адже недаремно кажуть, що без мови нація помирає, тому що в ній міститься культура і історія цілої держави. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися кожен народ.

Під час проведення заходу будуть розглянуті наступні питання:

  • Рідна мова як чинник збереження ідентичності в полікультурному середовищі, доповідач Петрова Наталія, к.і.н., заступник декана з наукової роботи факультету історії та філософії ОНУ імені І.І.Мечникова, доцент кафедри археології та етнології України.
  • Мова – ДНК нації, доповідач Акімова Вікторія, завідувач бібліотеки Одеського ліцею «Гармонія»
  • Рідна мова – талісман нації, доповідач Чеснова Надія, завідувач бібліотеки Одеського ліцею № 9 ;
  • Письменники Одещини: інтерактивна карта, доповідач Маленко Лариса, заступник директора з бібліотечної роботи Одеської обласної бібліотеки для юнацтва ім. В.В. Маяковського.

Модератори заходу консультанти Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Дядик Тетяна та Кабак Галина.

Від admin