30 листопада 2021 року на платформі Zoom відбувся презентаційний меседж «Деякі аспекти краєзнавчої роботи в сучасному просторі шкільної бібліотеки» (підсумки проведення місячника шкільних бібліотек).

Консультант КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Дядик Тетяна Кирилівна відмітила, що шкільна бібліотека як обов’язковий структурний підрозділ закладу загальної середньої освіти і важлива складова його освітнього простору займає важливе місце у системі краєзнавчої роботи, сприяє духовно-естетичному вихованню учнів. Шкільні бібліотеки м. Одеси активно долучились до організації та проведення місячника шкільних бібліотек відповідно до рекомендацій, запропонованих Міністерством освіти і науки України, Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» та Державною науково-педагогічною бібліотекою України ім. В.О. Сухомлинського. Аналізуючи звіти про проведення місячника, слід зазначити, що у закладах освіти міста серед різноманітних форм роботи шкільної бібліотеки по збагаченню духовності особистості, вихованню в учнівської молоді патріотичних почуттів, шанобливого ставлення до історії та традицій важливе місце зайняли комплексні заходи за наступними тематичними направленнями: еколо-природознавче краєзнавство, історичне краєзнавство, літературно-мистецьке краєзнавство.

Консультант КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Юраш Тетяна Михайлівна підвила підсумки про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у закладах освіти Суворовського району міста.

Завідувачка бібліотекою Одеської СШ № 40 Коленко Тамара Анатоліївна ознайомила слухачів з досвідом роботи по проведенню місячника шкільних бібліотек, а саме: цикл музейних уроків «Край, де ми живемо»; смайл-опитування «Рідне місто пізнаю», «Що таке краєзнавство?».

Завідувачка бібліотекою Одеської ЗОШ № 23 Кобивнікова Олена Вячеславівна розповіла, що захід розпочався з інформаційного повідомлення про план проведення заходів в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, розповсюдження тематичних рекомендаційних списків, висвітленням тематичних матеріалів на стенді «Бібліотека інформує» та провела краєзнавчу віртуальну подорож «Найкращі міста України».

Заходи, проведені в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, сприяли духовно-етичному вихованню учнів, формуванню національної свідомості, любові до рідної землі, готовності до праці і захисту Вітчизни, формуванню особистих рис громадянина України.

Від admin