23 вересня 2021 року в режимі онлайн на базі Одеської  обласної бібліотеки для юнацтва ім. В.В. Маяковського було проведено бібліотечний лекторій за темою «Шкільна бібліотека в інтерактивному середовищі».

В заході прийняли участь 65 шкільних бібліотекарів.

Завідувачка читальним залом Одеської  обласної бібліотеки для юнацтва ім. В.В. Маяковського Величко Тетяна Олександрівна у своїй доповіді висвітлила тему «Інтеграція у віртуальний простір, або як стати ІТ-бібліотекарем».

Степаненко Тетяна Іванівна, завідувачка бібліотекою Одеської ЗОШ №55, поділилася досвідом роботи з мотивації учнів до читання у віртуальному просторі.

Завідувачка бібліотекою Одеської ЗОШ  № 72 Ковальчук Наталія Василівна поділилася досвідом щодо роботи шкільної бібліотеки в умовах дистанційного навчання.

Заступник директора з бібліотечної роботи Одеської обласної бібліотеки для юнацтва ім. В.В. Маяковського Маленко  Лариса  Анатолівна презентувала доповідь «Бібліотека в умовах викликів ХХІ століття: інновації в добу змін».

Модераторами заходу були консультанти Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Дядик Тетяна Кирилівна, Кабак Галина Олександрівна  та завідувачка бібліотекою  Одеського ліцею № 82 Жучкова Тетяна Миколаївна.

Захід пройшов у доброзичливій атмосфері та викликав зацікавленість щодо інтеграції набутих знань у роботу шкільних бібліотек.

Від admin