Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 22 лютого 2021 року відбувся семінар за темою: «Екологічно безпечне освітнє середовище в сучасних умовах», в якому взяли участь 35 учителів з 32 закладів загальної середньої освіти міста Одеси. Захід проходив на платформі Zoom в онлайн-форматі.

Метою заходу було удосконалення професійного рівня вчителів біології та екології з питань практичної реалізації екологічної компетентності, що дасть змогу досягти низки педагогічних цілей щодо розвитку екологічної культури учнів, вдосконалення екологічної грамотності.

Модератор заходу – Беляніна І.А., консультант КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» акцентувала увагу учасників семінару на принципах, ознаках та вимогах до сучасного екологічно безпечного освітнього середовища.

Хараїм О.М., вчитель біології Одеського НВК №84 розкрила тему щодо шляхів реалізації екологічної наскрізної лінії освіти, яка націлена на формування в учнів соціальної активності, відповідальності та екологічної свідомості, готовності брати участь у вирішенні питань збереження довкілля і розвитку суспільства, усвідомлення важливості сталого розвитку для майбутніх поколінь.

Крайнюк І.В., вчитель біології Одеського НВК№4 презентувала авторську екологічну освітню платформу для розвитку еко-трендів у середовищі школи та міста, яка зорієнтована на підприємницьку, ініціативну учнівську молодь, готову змінювати усталені стереотипи. Платформа спрямована на розвиток співпраці між шкільною спільнотою, громадськими установами та органами влади у сфері впровадження екологічних навичок в повсякденне життя школи та міста. Прикладною метою функціонування платформи є створення учнями еко-проєктів, спрямованих на пропаганду життя у стилі ЕКО.

Педагогічні працівники мали змогу ознайомитись з досвідом роботи вчителя біології Одеської ЗОШ №85 Михайловського А.І., керівника команди, яка зайняла ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу екопросвіти «Земля – наш спільний дім», колеги дізналися про можливості створення творчих проєктів з використанням сучасних цифрових засобів (аудіо-, фото-, відеозйомки і монтажу) .

Учасники семінару висловили задоволення рівнем розгляду проблеми, за якою проводився захід.

Від admin