21 та 22 січня 2021 року комунальною установою «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» було проведено онлайн-конференції «Замовлення підручників для учнів 4-х та 8-х класів ЗЗСО» для заступників директорів, які відповідають за замовлення підручників та бібліотечних працівників м. Одеси.

І. Ознайомлення з листом МОН

Онлайн-конференції були проведені з метою ознайомлення з листом Міністерства освіти і науки України від 30.12.2020 року № 1/9-716 та інструктивно-методичними матеріалами для здійснення вибору закладами загальної середньої освіти підручників для 4 та 8 класів за фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви. Були надані роз’яснення щодо строків вибору та замовлення підручників, заповненню спеціальної форми вибору за фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників з кожної назви з метою покращення якості навчальної літератури.

ІІ. Електронна бібліотека ДНУ

Електронні версії фрагментів оригінал-макетів підручників, яким за результатами І етапу Конкурсу буде надано відповідний гриф, розміщуватимуться в Електронній бібліотеці ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» у вільному доступі за посиланням  lib.imzo.gov.ua у розділі: «Конкурс підручників»:

– з 18 січня 2021 року для 4 класу;

– з 22 лютого 2021 року для 8 класу.

ІІІ. Порада

Педагогічні працівники з 18 січня до 09 лютого 2021 року ознайомлюються з фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників для 4 класу, а з 22 лютого до 17 березня 2021 року – для 8 класу.

Це здійснюється для того, щоб на 2021/2022 навчальний рік до кожного ЗЗСО надійшли друковані примірники саме тих підручників для 4 та 8 класів, які будуть обрані цим закладом освіти.

Безпосередній вибір підручників за фрагментами електронних версій їх оригінал-макетів з кожної назви підручника здійснюють вчителі ЗЗСО.

Відповідно до інструктивно-методичних матеріалів ЗЗСО мають заповнити спеціальну форму вибору електронних версій оригінал-макетів підручників та передати результати вибору в паперовому та електронному вигляді до органу управління освітою м. Одеси: з 01 до 09 лютого 2021 року стосовно вибору підручників для 4 класу; з 09 до 17 березня 2021 року стосовно вибору підручників для 8 класу.

IV. Підсумок

Остаточне рішення щодо вибору підручників має бути схваленим на засіданні педагогічної ради ЗЗСО, про що складається відповідний протокол, де зазначається інформація про вчителів, які безпосередньо здійснили цей вибір.

З метою відкритості та прозорості процедури вибору ЗЗСО на власних вебсайтах оприлюднюють вищезазначені протоколи педагогічної ради: до 09 лютого 2021 року стосовно вибору підручників для 4 класу; до 17 березня 2021 року стосовно вибору підручників для 8 класу.

V. Звертаємо увагу

1.  Керівники ЗЗСО несуть персональну відповідальність за достовірність результатів вибору та своєчасність їх оформлення.

2.  Зазначена потреба у підручниках має чітко відповідати кількості учнів 3 та 7 класів та кількості учителів, які викладають у 3 та 7 класах даного закладу освіти у 2020-2021 навчальному році.

Від admin