З нагоди відзначення цього святата з метою обміну кращим досвідом роботи працівників закладів дошкільної освіти з 22 по 24 вересня 2020 року в онлайн форматі відбулася низка заходів до Тижня дошкільної освіти.

До  організації онлайн-семінарів були залучені заклади дошкільної освіти №№ 112, 140, 193, 266,  274, 304.  Більш 130 учасників долучились до семінару, серед них: директори ЗДО, вихователі, вихователі-методисти, музичні керівники м. Одеси.

22 вересня 2020 року розпочали заклади № 140 та № 274 з темами:

    «Мовленнєвий етикет, як форма поведінки і культури сучасних дошкільників»  та «Формування основ безпеки життєдіяльності у дітей дошкільного віку». Вихователі-методисті, музичні керівники проводили майстер-класи, аукціони, демонстрували проєкти, надавали актуальні інструктажі.

23 вересня 2020 року продовжували роботу заклади освіти № 112 та № 274 за темами: «Розвиток творчих та мовленнєвих здібностей дітей дошкільного віку засобами театральної діяльності» та «Толерантність в інклюзивному освітньому просторі». Учасники мали можливість створити театр своїми руками з метою художньо-мовленнєвого розвитку дошкільників або дистанційно відвідати заняття  в інклюзивній групі; поставити питання та отримати відповіді .

24 вересня 2020 року завершували роботу Тижня дошкільної освіти  ЗДО № 193 та № 266 за темами «Застосування метафоричних асоціативних казок «Казкові герої» та «Арт-студія «У світі прекрасного». Учасникам  на майстер-класі розкривали особливості використання авторського набору карток «Казкові герої» (автор С.М. Заборовська) під час роботи з дітьми, педагогами та батьками. Друга група через нетрадиційні форми роботи з дітьми в  малюванні та художній праці, через віртуальну подорож долучалась до світу прекрасного.

Педагоги мали можливість долучитися до творчих знахідок колег, сповнитися новими ідеями, запроваджувати їх у власній практиці.

Колектив Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників вітає фахівців закладів дошкільної освіти з професійним святом!

Бажаємо всім здоров’я, успіху, творчого розвитку та натхнення!

Від admin