27 вересня 2024 року відбувся вебінар на тему: «CANVA – творча майстерня та інтерактивний простір учителя та учнів»,у якому взяли участь вчителі закладів освіти міста Одеса. Спікер – Слівінська Ольга, вчитель української мови та літератури Одеського ліцею № 22.

Мета заходу: ознайомити учасників вебінару з можливостями платформи Canva для інтерактивного навчання, а також з можливостями проведення дистанційних уроків на даній платформі.

На початку вебінару вчителька розповіла про актуальність даних платформ для вчителів, які працюють і дистанційно, і очно.

Учителі всіх предметів зможуть організувати свою роботу за допомогою Canva. На вебінарі педагоги побачили, які інтерактивні вправи можна створити для своїх учнів, наприклад, перевірка фактів, кросворди, створення ілюстрацій, інфографіки.

А також спробували себе у ролі учнів, оскільки Канва дозволяє працювати колективно.

За допомогою цієї платформи можна  задати  домашнє завдання, яке буде спонукати учнів і до пошуку інформації, і до її обробки, і до оформлення та презентації, що так актуально для багатьох сучасних професій. Також можна створити разом з учнями навчальні матеріали, відео, створити ситуацію успіху, бо разом з Канвою навіть ті, хто не вміє малювати, можуть стати успішними дизайнерами. Це дає дітям розуміння, що вони можуть реалізувати себе у багатьох галузях.

«Родзинкою» вебінару є можливість поглянути на штучний інтелект по-іншому. Канва має вмонтований генератор зображень на основі ШІ, який дозволяє учням проявити фантазію, але при цьому вимагає володіння навчальним матеріалом на високому рівні.

У презентації Слівінська Ольга Олександрівна дала посилання на відео, у яких можна отримати інформацію про використання за стосунку Canva для створення та проведення цікавого та корисного сучасного уроку.

Від admin