Як підготувати конкурентноздатну особистість  випускника, як ефективно й досконало  підготувати його до успішного складання НМТ?  Питання, що постійно хвилюють учителів-предметників, і особливо, старших класів.

На  допомогу вчителю виконати це відповідальне завдання, тим паче, в умовах воєнного стану  та удосконалити свої вміння та знання з підготовки випускників до складання іспиту спрямована діяльність проєкту «Мультимедійний університет «Педагогічне зростання -2024». Особлива увага обов’язковим предметам, серед яких українська мова.

11 квітня  2024 року відбувся вебінар із окресленого питання. Досвідом своєї роботи поділилася з колегами вчителька української мови та літератури Одеської гімназії № 52 Безик Валентина Іванівна. Зокрема спікер зазначила, що діяльність учителя-словесника – це безмежне поле, яке потребує виснажливої, але творчої праці. «Щодня – пошук, щодня – несподіванки, щодня – відкриття». Особливу увагу звернула Валентина Іванівна на нетрадиційні форми проведення уроків, які дають можливість не тільки підняти інтерес до предмета, а й розвивати творчу самостійність конкурентноздатної особистості. «Працювати легко, коли працювати цікаво» – це формула успіху співпраці педагога та здобувача в освітньому процесі.  Зупинилася також на розвитку критичного мислення і його значенні для освітньої діяльності.

Також Валентина Іванівна закцентувала увагу на  різноманітних формах роботи щодо підготовки випускників до складання НМТ з української мови та літератури.

Відзначили  цікавий виступ спікера та поділилися своїм баченням зазначеного питання колеги вчителі української мови та літератури Чернявська Любов Михайлівна (Одеський ліцей № 9) та Космакова Наталя Володимирівна (Одеський ліцей № 2). Висловлюємо подяку вчительці Безик В.І. та адміністрації Одеської гімназії № 52 за підготовку і проведення зустрічі, бажаємо творчих успіхів, миру та сподіваємося на подальшу співпрацю.

Від admin