Як ефективно й досконало підготувати випускників до успішного складання НМТ? Питання, що постійно хвилює вчителів-предметників старших класів, а особливо зараз, коли часу на підготовку з кожним днем залишається все менше, а «неповтореного матеріалу» ще багато.

На допомогу вчителю виконати це відповідальне завдання, тим паче, в умовах воєнного стану та удосконалити свої вміння та знання з підготовки випускників до складання іспиту спрямована діяльність проєкту «Мультимедійний університет «Педагогічне зростання -2024». Особлива увага обов’язковим предметам, серед яких українська мова.

14 березня 2024 року у форматі онлайн відбулася зустріч з провідною науковицею із окресленого питання Інню Літвіновою, кандидаткою філологічних наук, доценткою кафедри української мови Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна, авторкою підручників з української мови для 5-х, 8-х класів, електронних підручників та посібників з підготовки до ЗНО/НМТ. Тема вебінару «НМТ-2024: сучасний підхід до складання тесту з української мови. Акценти провідного фахівця» здається не новою. Але настільки цікавим, змістовним, глибоким і корисним було її розкриття Інною Миколаївною! Від аналізу програм зовнішнього незалежного оцінювання до розгляду найважчих, найцікавіших тестових завдань. У кожному питанні було сконцентровано увагу на проблемних темах, найсуттєвіших, найголовніших моментах, які треба врахувати при проходженні тестового випробування.

Також Інна Миколаївна презентувала збірник цікавих тестових зошитів, які можна використати й для підготовки до уроків, для повторення теоретичного навчального матеріалу. Цікавим є те, що на початку кожного варіанта розміщено посилання на електронний додаток, у якому можна знайти відеокоментарі з роз’ясненнями виконання завдань. Полегшують й урізноманітнють підготовку посилання на к’юар-коди, за якими можна виконати тести онлайн й отримати інші корисні матеріали.

Приємним моментом було те, що більшість учасників заходу вже працюють за посібниками Інни Літвінової та Зари Тищенко і дуже задоволені запропонованим матеріалом.

Одеські філологи тільки в цьому навчальному році вже в четверте зустрічаються з провідною науковицею, висловлюють слова щирої подяки за корисні й необхідні для вчителів напрацювання в мовній галузі та освітньому сьогоденні, особливо зі складання НМТ, бажають нових творчих здобутків у педагогічній та науковій діяльності. Запропоновані матеріали, напрацювання, лайфхаки надають педагогам впевненості, розширюють фахові знання у прагненні допомогти учням, особливо випускникам в успішному проходженні тестового випробування.

Висловлюємо сподівання на нові зустрічі!

Від admin