Бережімо і плекаймо мову

Так, як мати береже дитя.

Не цураймось батьківського слова,

Відречемось – втратимо життя

«Бережімо мову», В. Григоренко

З метою піднесення престижу української мови, забезпечення її всебічного розвитку й функціонування в усіх сферах суспільного життя, популяризації її серед молоді, залучення учнів до кращих здобутків сучасного мовознавства, формування навичок аналізу мовного матеріалу щорічно проводиться Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Цього року – ХХІV, який стартував 27 жовтня – у День української писемності та мови.

На виконання наказу Департаменту освіти та науки Одеської міської ради від 2 листопада 2023 року № 350 ІІ (міський) етап конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів 3-11 класів відповідно до Положення буде проведено за завданнями, підготовленими Комунальним закладом вищої освіти «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» у форматі онлайн 11 листопада 2023 року.

Конкурс пройде за зональним принципом у районах міста:

  • зона 1 – навчальні заклади, які розташовані в Київському районі;
  • зона 2 – навчальні заклади, які розташовані в Хаджибейському районі;
  • зона 3 – навчальні заклади, які розташовані в Приморському районі;
  • зона 4 – навчальні заклади, які розташовані в Пересипському районі.

Компетентне журі, а це вчителі української мови та літератури, визначать переможців. Ними можуть бути учні, які наберуть найбільшу кількість балів ( не менше 50%) за виконані завдання.

Запрошуємо юних мовознавців взяти участь у конкурсі. Бажаємо творчих успіхів, натхнення та перемог!

Від admin