Виховна робота завжди була невід’ємною складовою освітнього процесу, а в умовах військової агресії проти України, її важливість складно переоцінити. Усе, що відбувається зараз – виклик для школи, для вчителів та учнів. Звісно, виникає питання: як саме працювати просто зараз, як розставити акценти?

Умови воєнного стану вимагають інших підходів до організації виховної роботи у закладах освіти. Підкреслюємо особливу значущість таких базових духовно-моральних цінностей, як національна ідентичність, любов до батьків, до Батьківщини, до себе, гідність, відповідальність, совість, свобода, патріотизм, справедливість, рівноправність, повага до інших, толерантність, ініціативність. Акцентуємо увагу на важливості усвідомлення учнями поняття «патріотизм», що виявляється в любові до Батьківщини, гордості за її успіхи й досягнення, у повазі до її історичного минулого, культурних традицій, у готовності прийти на допомогу в скрутні часи, відстояти її незалежність, пожертвувати життям за її незалежність і свободу. Також розглянемо особливості та переваги роботи з цифровими інструментами Google, що є суттєвою допомогою для підготовки й організації якісного навчального процесу в початковій школі, для самоорганізації та полегшення роботи педагога.

Якою має бути робота вчителя початкових класів в даних умовах? Як усе організувати та зробити це правильно? Адже потрібно врахувати безліч нюансів: хтось із учнів знаходиться за кордоном, хтось буде працювати лише дистанційно, хтось приїхав із регіонів, де ведуться активні бойові дії. Потрібно шукати нові ідеї та рішення. То шукаймо їх разом!

Особистими лайфхаками і формами роботи в початковій школі поділяться вчителі початкових класів під час проведення вебінару для педагогів гімназій, ліцеїв на тему: «Організація виховної роботи в початковій школі в умовах воєнного стану з використанням цифрових інструментів GOOGLE» 02 листопада 2023 року о 14.00 на платформі ZOOM.

Посилання для участі в заході:

https://us04web.zoom.us/j/3476838479?pwd=UFEzV25Hd3laeGRPbHZsRVJTZWl0UT09

Ідентифікатор онлайн семінару: 347 683 8479

Код доступу: 349340

Спікерки заходу – Саракул Олена, Гарда Лариса – вчителі початкових класів ОДЕСЬКОГО ЛІЦЕЮ № 73.

Запрошуємо до співпраці вчителів початкових класів.

Сподіваємося на плідну творчу роботу.

Від admin