Зарубіжна література – важлива складова літературної та загальногуманітарної освіти, оскільки синтезує в собі найвищі досягнення культури народів світу. Нова українська школа має стати зорієнтованою на діяльнісне навчання, гармонійний розвиток і моральне виховання учнів, зокрема через їх прилучення до скарбниці художньої літератури різних країн та народів світу.

29 серпня 2023 року відбувся   науково-методичний вебінар  «Наука на допомогу школі. Навчально-методичне забезпечення викладання зарубіжної літератури в  НУШ». 

Спікери вебінару Ніколенко Ольга Миколаївна, доктор філологічних наук, професор, завідувачка кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, авторка програм та підручників «Зарубіжної літератури», а також  прекрасний  авторський колектив, чудова команда вчителів-методистів, професіоналів своєї справи Вікторія Георгіївна Туряниця, Наталія Павлівна Рудніцька, Олена Валеріївна Гвоздікова, головний редактор журналу «Зарубіжна література в школах України» Дмитро Олександрович Лебедь – з величезним натхненням, бажанням допомогти педагогам у підготовці та проведенні уроків нинішнього навчального року виступили перед  одеськими вчителями зарубіжної літератури. Цікавою, змістовною, актуальною була вся інформація: модельні програми, календарне планування, підручники та зошити до них,   використання електронних платформ, приклади інтерактивних завдань. Також була презентована інтегрована програма (українська та зарубіжна літератури) для 7 класу «Червона рута», яка викликала зацікавлення учасників.

Також учителі отримали подарунки від авторів – «вересневі портфелі» для педагогів для 5 та 6 класів, у які помістили все необхідне для роботи вчителя в новому навчальному році.

Усі учасники отримають сертифікати методичного порталу для вчителів «Світ філолога» про підвищення кваліфікації. Перефразовуючи назву рубрики підручника «Літературний міст у сьогодення» засвідчуємо, що створився справжній міцний міст  між  провідними науковцями в галузі літератури та вчителями-практиками. Завдяки Ользі Миколаївні та її команді вчителі отримали величезний заряд енергії, нові знання та надії на  професійні успіхи. Миру, наснаги та нових здобутків, плідної співпраці в майбутньому!

Від admin