16 серпня 2023 року в рамках загальноміського проєкту психологічної підтримки учасників освітнього процесу «Сильні разом!», на базі Одеського ліцею №15 для педагогічних працівників закладів освіти територіальної громади м. Одеси, які працюють в інклюзивних класах, проведено семінар-практикум «Долаємо вигоряння, або як педагогу відновлювати сили та ресурси». 

Організатором заходу виступили керівники проєкту «Сильні разом» психологи комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників».

 Спікером заходу була запрошена  Овадюк Ірина практичний психолог Одеського ліцею №15

На семінарі-практикумі учасники обговорювали такі питання:

  1. Вигорання та його аспекти: учасники розглядали різні аспекти вигорання, включаючи професійне та емоційне, вивчали стадії, симптоми та вплив на психологічний стан.
  2. Ризики вигорання в інклюзивній освіті: проаналізовано, чи може робота в інклюзивних класах сприяти збільшенню ризику вигорання серед педагогів, і які конкретні фактори можуть впливати на цей ризик.
  3. Психологічна резильєнтність: головна мета семінару полягала в формуванні та розвитку навичок психологічної резильєнтності, яка включає в себе психологічну пружність, стресостійкість та життєстійкість. Спікер  поділилася методами та практиками, які можуть допомогти зміцнити психологічний стан, зменшити вплив стресу.
  4. Саморегуляція та техніки зняття напруги: проходило обговорення різних засобів саморегуляції емоційного стану, які можуть допомогти педагогам подолати емоційне вигорання. Учасники ознайомились з техніками зняття емоційної напруги та відновлення енергії.

Такі зустрічі є важливим кроком у забезпеченні психологічної підтримки педагогічних працівників, сприяють створенню більш здорового та продуктивного робочого середовища в інклюзивних класах що покращує якость освіти для всіх учнів.

Від admin