Запрошуємо вчителів англійської та української мов на методичний вебінар «Використання міжпредметних зв’язків (англійська та українська мови) як засіб підвищення результату навчання учнів в умовах Нової української школи».

Дата проведення: 17 серпня 2023 року об 11.00

Мета заходу:обмін досвідом щодо використання міжпредметних зв’язків на уроках англійської та української мов в умовах НУШ, підготовки і проведення бінарних уроків; підвищення рівня фахової майстерності педагогів з питань попередження та подолання втрат у навчанні.

Протягом зустрічі будуть обговорені питання щодо використання взаємозв’язків англійської та української мов для підвищення результату навчання в умовах Нової української школи  та в реаліях сьогодення.

У практичному блоці будуть окреслені базові розділи мови  та особливості роботи над ними з використанням міжпредметних зв’язків для всебічного інтелектуального розвитку школярів, формування ключових  компетентностей та для попередження і подолання освітніх втрат. Саме застосування міжпредметних зв’язків підвищує ефективність навчання, сприяє активізації пізнавальних інтересів і уваги учнів, допомагає привести в єдину систему знання школярів з різних предметів, що дасть змогу  їм зорієнтуватись у сучасному світі і справитись з викликами сьогодення.

Спікери поділяться досвідом щодо функціональних зв’язків між мовами, на які мають зважати вчителі під час викладання навчального матеріалу, наведуть  приклади завдань з різних розділів англійської та української мов (лексики, граматики, фонетики тощо),  які можна запропонувати учням для колективної, самостійної або проєктної роботи.

Для вчителів, які практикують бінарні нетрадиційні уроки (англійська та українська мови) або планують їх у своїй діяльності, будуть наведені приклади доцільної інтеграції вищезазначених предметів під час освітнього процесу.

Спікери:  

Маліцька Анна Дмитрівна, вчителька англійської мови Одеського ліцею №78; здобувачка третього науково-освітнього рівня філологічного факультету Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, членкиня Національної спілки письменників України. Учасниця 20-ї Міжнародної Вишеградської літньої школи у м. Краків (Польща) та  Міжнародної літньої школи у м. Піза (Італія).

Цимбал Тетяна Василівна, вчителька української мови та літератури Одеського ліцею № 16, вищої категорії, учитель-методист, співавторка модельної програми з української мови для 5 класу НУШ, авторка методичного посібника «Інтеграція на уроках української мови», модератор курсів НУШ для вчителів-філологів.

Підключитися до заходу можна за посиланням:

https://us05web.zoom.us/j/4521662084?pwd=b0FQczd3L2VURFU2RllXU2REUDZjZz09

Ідентифікатор конференції: 452 166 2084

Код доступу: 12345

Від admin