«Generation Global» – це глобально-шкільна програма від організації «Tony Blair Faith Foundation», активно діюча у великій кількості шкіл у країнах по всьому світі. Розроблена для учнів 12-17 років, «GG» дає змогу безпосередньо спілкуватися учням із своїми однолітками, дізнаватися багато цікавого про життя, цінності, вірування та культуру  інших національностей від однолітків, розповідати про себе, Україну та бути почутими у всьому світі.

Участь у цій програмі надає змогу розвивати та вдосконалювати в учнів уміння спілкуватися рідною та іноземними мовами, підвищувати культуру мовлення та поведінки, бути толерантними, тощо.

Для активізації пізнавальної діяльності учнів можна використовувати можливості за стосунку LearningApps – онлайн-сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи, є конструктором для розробки, зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі.

YouTube — це найбільший відеохостинг у світі, який нараховує 2 млрд користувачів по всій планеті, а в Україні займає друге місце серед усіх сайтів за відвідуваністю. YouTube Студія – це головний додаток для авторів. У ньому можна публікувати відео, додавати завдання, створювати різноманітні звіти, отримувати повідомлення від YouTube тощо. Крім того, у YouTube Студії ви можете відстежувати, які вимоги Партнерської програми YouTube ви вже виконали.

Використання програми Generation Global сприяє формуванню іншомовної  комунікативної компетентності та соціалізації учнів. Застосунок LearningApps та власний YouTube-канал може підвищити продуктивність та ефективність роботи та спростити взаємодію з учасниками освітнього процесу. Також це дозволить зберігати всю необхідну інформацію в одному місці, що спрощує її пошук та доступність.

Актуальність використання програми Generation Global, застосунку LearningApps та YouTube-каналу під час вивчення англійської мови буде розглянуто під час проведення вебінару для вчителів іноземних мов на тему «Превентивність освітніх втрат з англійської мови шляхом формування іншомовної комунікативної компетентності та активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках в умовах діджиталізації освітнього процесу»

24 травня 2023 року о 15:00 на платформі Meet.

         Спікери заходу:

  • Максимова Марина Олександрівна, вчитель англійської та німецької мов Одеського ліцею №49;
  • Калюжна Марія Костянтинівна, вчитель англійської мови Одеського ліцею №49.

Посилання для участі в заході: https://meet.google.com/mkq-gnzi-edi

Від admin