04 травня 2023 року на платформі Zoom відбувся вебінар «Можливості навчальних предметів щодо формування основних груп компетентностей випускників старшої школи» (підготовка до НМТ).

Мета заходу: підвищення рівня професійної майстерності вчителів української мови, математики та історії щодо підготовки випускників школи ІІІ ступеню до національного мультипредметного тестування (НМТ), презентація використання навчальних методів, прийомів та практичних завдань, які сприяють формуванню знань і вмінь, навичок, цінностей, досвіду, що набувають учні в процесі навчання та застосовуються вчителями Одеської ЗОШ № 48 для формування ключових та предметних компетентностей.

Під час вебінару спікери поділилися новітніми методами та інструментами по формуванню предметних компетентностей учнів на уроках української мови, математики та історії, проаналізували зміни у програмах зовнішнього незалежного оцінювання у 2023 році та особливості власного підходу до підготовки до тестування в сучасних умовах, надаючи практичну та інтелектуальну допомогу учасникам заходу.

Спікер Філіпченко О.М., вчитель української мови та літератури, презентувала власний досвід із зазначеної теми, нагадала теоретичні основи компетентнісного підходу при викладанні української мови та літератури, ознайомила з моделлю випускника та ключовими компетентностями, якими він має опанувати. 

Про практико-орієнтовані завдання на уроці, спрямовані на формування математичних ком­петентностей, та їх значення у підготовці учнів до ЗНО говорила у своєму виступі вчитель математики Потапенко Л.В.

Вчителем історії Орел І.Ю. було окреслено шляхи формування предметно-історичних компетентностей учнів, їх значення як для майбутніх випускників, громадян власної держави, так і для суспільства в цілому, про результат вивчення історії в сучасному навчальному закладі, яким є не лише засвоєння фактичного історичного матеріалу, імен, понять, термінів, дат, а й отримання навичок критичного мислення, творчого підходу до розв’язання проблем, з’ясування змісту вивченого та використання отриманих знань на практиці.

По закінченню виступів викладачі обмінялися думками та поділилися власним досвідом.

Захід пройшов у піднесеній творчій атмосфері з використанням інноваційних організаційних форм і технологій взаємодії педагогів.

Від admin