13 квітня 2023 року відбувся вебінар на тему: «Розвиток критичного мислення як формування в учнів початкової школи внутрішньої позиції. ціннісної установи, власного розвитку і самореалізації в концепції Нової української школи», в якому взяли участь вчителі початкових класів міста Одеси.

Мета заходу: ознайомити вчителів початкових класів з технологією критичного мислення, стимулювати бажання впроваджувати нові методи, прийоми на уроках із різних предметів у початковій школі.

Спікер заходу – Тетяна Тімотіна, вчитель початкових класів Одеського ліцею № 92, презентувала деякі аспекти з питань залучення учнів  до процесу активного навчання, коли вони не просто запам`ятовують навчальний матеріал, а й досліджують, творять, вирішують, інтерпретують і дебатують за його змістом.

Педагоги акцентували увагу на ролі вчителя, який має стати не постачальником інформації, а навчити її здобувати й аналізувати, досліджувати й формувати власну думку.  

Сучасний вчитель має вміти швидко реагувати на виклики сьогодення, бути фахівцем у своїй галузі знань, впроваджувати інновації в освітній процес.

Освітянам варто навчитися створювати та використовувати якісний та цікавий продукт для забезпечення навчальної діяльності в реаліях сучасності.

Від admin