Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 06 квітня 2023 року відбувся вебінар для вчителів математики «Як зробити навчання математики цікавим і продуктивним».

Своїм досвідом роботи із зазначеного питання поділилися вчителі математики Одеського ліцею «Михайлівський» Тетяна Дубинянська та Тетяна Невріна.

Були розглянуті питання проектування сучасного уроку математики (прийоми, форми та методи навчання), етапи психологічного супроводу, актуалізації опорних знань та життєвого досвіду, вивчення нового матеріалу, практичного застосування знань, рефлексії та домашнього завдання.

У своїх виступах вчителі закцентували увагу на важливості цього питання, його актуальності саме в навчальному процесі, і, зокрема, на уроках математики. При цьому роль вчителя полягає саме в заохоченні різнобічного творчого самовиявлення школярів, розумінні того, що кожна дитина – унікальна і неповторна особистість. Необхідно створити такі стосунки, які б дали можливість кожній дитині використати свій творчий потенціал, виявити нахили та здібності. Також було розглянуто шляхи розвитку творчої особистості, характерні риси такої дитини, надані рекомендації для вчителів щодо проведення цікавих та продуктивних уроків з математики.

Від admin