24 березня 2023 року на платформі Google Meet відбувся вебінар для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти на тему: «Психологічна та педагогічна допомога в подоланні труднощів адаптації дітей до умов воєнного часу», до якого приєдналися 58 працівників дошкільних закладів міста Одеса.

Під час зустрічі власним досвідом роботи поділилися вихователь Одеського закладу дошкільної освіти № 106 Наумова Наталія Василівна та Антоненко Інна Анатоліївна, практичний психолог цього ж закладу.

Мета заходу: поділитися практичним досвідом роботи щодо надання психологічної допомоги дітям.

Цікавими та корисними були поради бітькам та педагогам. Наталія Василівна звернула увагу слухачів на наступні питання:

  • як пов’язані психологічний стан батьків та стан дитини;
  • ознаки стресу та порушення адаптації дітей;
  • реакції дитини на травматичну подію;
  • використання батьківського потенціалу у подоланні наслідків травмування дитини у воєнний час.

Психолог практичний підготувала пам’ятки для батьків «Як допомогти дитині впоратися зі стресом», «Дії батьків», «Як допомогти дитині під час повітряної тривоги», «Коли звернутися за допомогою до психолога».

Те, як діти реагують на труднощі кризи, залежить від їх віку та рівня розвитку. Це також залежить від того, як взаємодіють з ними та між собою їхні батьки, піклувальники та інші дорослі. Діти потребують підтримки та перебування поряд з дорослими, які допоможуть їм подолати кризу та адаптуватися до незвичних умов.

Від admin