Методичний воркшоп для вчителів історії та громадянської освіти: «Нові підходи до формування в учнівської молоді  громадянської компетентності на основі історичної пам’яті та розуміння єдності України з Європою та європейськими демократичними цінностями» 

Мета: Познайомити учителів з різноманітними  прийомами формування в української молоді патріотизму, історичної пам’яті, розуміння єдності України і українського народу з Європою та усвідомлення демократичних   загальнолюдських цінностей.

Дата  проведення: 28.02.2023.

Час: 14.00 – 15.15.

Питання для розгляду:

  1. Про забезпечення виконання методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо формування учнівства як свідомих громадян України. (лист МОН від 19.08.2022 № 1/9530-22)

Волковська Т.І., консультант КУ «ОЦПРПП»

2. Знаменні дати в новітній історії України, як фактор  формування у       старшокласників української історичної пам’яті.

Войтович І.О., заступник директора юридичного ліцею

3. Історія України – інтегральна частина всесвітньої історії: українці, які змінили світ. Внесок українців у здобутки світової науки та мистецтва.           

Мазанов В.В., заступник директора ліцею № 43;

Аксьонова Н.В., учителька художньої культури ліцею № 111;

4. Формування компетентностей конкурентоздатності особистості для самореалізації, розвитку та активної громадянської позиції у щвидкозмінних умовах сучасності. 

Чудакова В.П., к.п.н., старший науковий співробітник     Інституту    педагогіки НАПН України.

План роботи методичного воркшопу

Від admin