Дистанційна та змішана форми навчання є нашим сьогоденням, через певні обставини та причинивони приходять на зміну традиційній системі

Нові формати освіти

9 лютого 2023 року для вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури проведено вебінар «Засоби та інструментарій дистанційного навчання», у якому взяло участь 42 педагоги.

Одна із нагальних проблем, яка стоїть на часі перед шкільною освітою, – це вдосконалення вже набутих компетенцій учителів і освоєння ними нових методів дистанційної та змішаної форм навчання. Саме ці питання і обговорили під час онлайн-зустрічі разом із спікером Крупеньовою Тетяною Іванівною,  кандидатом філологічних  наук, доцентом кафедри української філології і методики навчання фахових дисциплін Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д.Ушинського  учасники заходу.

Тетяна Іванівна поділилася досвідом застосування під час навчання  онлайн-платформ  Google Classroom, Microsoft Teams, Classtime,  онлайн-дошки Padlet, онлайн-інструменту графічного дизайну Canva. Учасники із зацікавленням обговорювали використання онлайн-платформ, переваги дистанційного навчання (доступність, відкритість, можливість працювати у зручний для себе час та будь-де), також поділилися своїм досвідом, дякували за корисні матеріали, висловили сподівання на подальшу співпрацю з науковцями.

Захід пройшов активно,  цікаво, завершився побажаннями миру кожному і Україні!

Від admin