01 грудня 2022 року відбувся вебінар на тему: «Організація роботи вчителя початкових класів в умовах реалізації стандартів НУШ», в якому взяли участь 30 вчителів початкових класів закладів освіти міста Одеса. Спікер – Капука Оксана Михайлівна, учитель початкових класів Одеської загальноосвітньої школи № 65.

Мета заходу:  Ознайомити учасників вебінару з педагогічними прийомами активізації діяльності учнів початкових класів.

На початку вебінару вчитель нагадала всім учасникам зустрічі зміст  державного стандарту початкової школи, його категорії.

Початкова освіта – перший рівень повної загальної середньої освіти, який відповідає першому рівню Національної рамки кваліфікацій.

У власній презентації Оксана Михайлівна повідомила  про участь її вихованців  в проекті «Світ чекає крилатих». Це й освітній простір, робота в групах, толока, робота в парі, lego – цеглинки, нейробика,  лепбуки та інше.

Методи та прийоми, які використовує вчитель у роботі підвищують активність дітей, їх зацікавленість навчальним процесом.  Окремі види роботи проводилися за участю  батьків. 

Наприклад, квест на тему «Дари осені». На зупинках  квесту були  батьки, які давали командам завдання на осінню тематику: порахуйте кількість яблук; коли яблуня приносить плоди? На швидкість, яка команда швидше понадкусує всі яблука.

      У висновках вчитель акцентувала увагу слухачів на позитивних наслідках своєї роботи:

  • підвищення мотивації учнів;
  • злагоджена робота в групах;
  • вільне висловлювання учнями власних думок;
  • відсутність страху виказувати свої емоції;
  • вдосконалення навичок  самостійної роботи.

Від admin