Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 5 травня 2021 року відбувся семінар для вчителів хімії на тему: «Сучасне інформаційно-освітнє середовище як чинник удосконалення професійно-педагогічної підготовки вчителя», в якому взяли участь 28 учителів з 27 закладів загальної середньої освіти міста Одеси. Захід проходив на платформі Zoom в онлайн-форматі.

Метою заходу було удосконалення навичок володіння різними навчальними платформами та сервісами, які можуть надати суттєву допомогу в організації онлайн-роботи вчителя хімії.

Модератор заходу — Беляніна І.А., консультант КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників», надала роз’яснення щодо затвердженої наказом МОН Типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти, а також —  про внесення змін до експертизи навчальної  літератури.

Оврашко О.І., вчитель хімії Одеського ліцею №81, акцентувала увагу на створенні інтерактивних звітів  Microsoft Offise Sway та Google Jamboard, які необхідні педагогам для налаштування ефективного процесу навчання під  час дистанційної освіти.

Глазунова М.А.,  вчитель хімії Одеської гімназії  №1, висвітлила питання використання віртуальних тренажерів PhET при викладанні хімії та створення різноманітних вправ в сервісі LearningApps.

 Під час семінару учасники мали можливість покращити практичні знання та отримати практичні навички використання зазначених віртуальних інструментів, ознайомитись із різноманіттям цифрових переваг у професійній діяльності вчителя

Відгуки учасників семінару надихають на подальшу співпрацю та підтверджують думку про важливість та необхідність консультувань, що дають змогу отримати нові знання, поділитися досвідом, побачити та почути колег.

Від admin