• Якщо ви задумалися над тим, чи не сходити Вам до психолога – підіть. Навіть якщо не знаєте про що говорити.

Спеціаліст буде ставити різноманітні запитання, які стосуються всіх сфер життя, це допоможе дуже швидко зрозуміти, над чим хотіли б попрацювати.

  • Ви почуваєте себе нещасливим/нещасливою. Так, це теж вагомий привід для спілкування зі спеціалістом.

Всі ми маємо право та можливість проживати щасливе та повноцінне життя. Просто інколи цьому треба вчитися. На щастя, психолог – саме та людина, яка вміє це робити.

  • У вас тривалий час поганий настрій, нічого не хочеться робити, все валиться з рук. Або в голові постійно крутяться негативні думки про себе, інших людей та світ в цілому. Можливо, підозрюєте у себе депресію.

 Зверніться до психолога чи психотерапевта. Кваліфікований спеціаліст продіагностує вас та за необхідності порекомендує звернутися до лікаря-психіатра.

  • Ви за все постійно хвилюєтеся, багато чого боїтеся та намагаєтеся контролювати всі сфери свого життя.

Підвищена тривожність – це не риса характеру, а стан, що коригується за допомогою психотерапії. Ви дійсно можете стати більш спокійними та розслабленими.

  • Ви почуваєтеся розгублено та не знаєте, яким шляхом іти по життю. Не розумієте, чим хочете займатися, ким працювати, що взагалі робити.

 Будь-яка криза – це пряме показання, щоб звернутися до психолога.

  • Ви маєте труднощі у стосунках – з чоловіком/дружиною, батьками, дітьми, друзями, колегами.

Психолог допоможе побачити ваші поведінкові стратегії у стосунках, навчить берегти внутрішні кордони, покаже навички асертивного спілкування (вміння домовлятися, вислуховувати та враховувати інтереси всіх сторін), пояснить, коли стосунки можна налагодити, а коли їх краще якнайшвидше розірвати. Також психолог допоможе вийти з аб’юзивних стосунків (залежних, принизливих).

  • Ви пережили психотравмуючу подію.

Психолог допоможе пережити втрату, впоратися з тяжким досвідом та знайти сили жити далі. Для психотерапії немає значення, наскільки давно відбулася подія. Часто трапляється, що психіка не опрацювала травматичний досвід і навіть крізь роки пам’ять про цю подію приносить такий біль, наче вона сталася вчора. Психолог допоможе полегшити стан.

  • Вам складно спілкуватися з людьми. Вас можна назвати сором’язливою людиною? Ви не полюбляєте великі компанії та жахаєтеся публічних виступів? Ненавидите дзвонити першим/першою?

Соціальна тривога піддається корекції. Якщо хочете стати впевненою у собі людиною і щоб ваші страхи не заважали будувати життя своєї мрії – ласкаво просимо до кабінету психолога.

  • Вас усе дратує. Почуваєтеся виснаженим/виснаженою, відчуваєте, що на вас все звалилося, і єдине бажання – щоб вам дали спокій.

Це може бути стан емоційного виснаження або вигорання. В такому випадку потрібно налагодити режим роботи та відпочинку. А відпочинок зробити таким, що наповнює ресурсами та додає сил. Самостійно це інколи зробити важко. В цьому випадку потрібна допомога психолога.

  • Ви хочете покращити якість свого життя. У вас є мрія або мета, відчуваєте у собі потенціал, але не розумієте, які кроки треба робити, щоб досягти бажаного.

В даному випадку психолог стане підтримкою та провідником на вашому шляху.

(Поради взято з сайту: https://thepoint.rabota.ua/)

Від admin