Відповідно до плану роботи КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 10 лютого 2021 року відбувся онлайн методичний діалог з проблеми «Нова українська школа. Інтегроване навчання», в якому взяли участь 40 вчителів початкових класів  з 22 закладів загальної середньої освіти міста Одеси. Захід відбувся на платформі Zoom в онлайн форматі.

                 Метою заходу було надання методичної допомоги вчителям початкових класів з реалізації основних викликів нової української школи; ознайомлення  педагогів із сучасними технологіями навчання,  новими методами та прийомами формування  предметних та життєвих компетентностей; поширення кращих зразків педагогічного досвіду.

          На початку онлайн — зустрічі консультант КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лазаренко Тетяна Іванівна окреслила основні орієнтири щодо використання державних стандартів і освітніх програм у 2020-2021н.р., їх особливостей та обов’язкового виконання. Міщенко Людмила Василівна, заступник директора з навчально-виховної роботи ОНВК ,,Гімназія №2– спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови» відмітила, що для розвитку  ключових та предметних компетентностей  сучасний урок потребує впровадження інтегрованого навчання, нових підходів, сучасних методів, прийомів та технологій.

         Вчителі початкової школи ОНВК «Гімназія № 2– спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови» Войнаровська Галина Вадимівна, Горобець Ганна Іванівна презентували інтегроване навчання як  засіб гармонійного розвитку дитини. Романова Ольга Олександрівна, розповіла про особливості реалізації на уроках в початковій школі електронних освітніх ігрових ресурсів  проєкту «Розумники» (Smart Kids). Практичний психолог Коваль Олена Володимирівна звернула увагу присутніх на проблему психологічної готовності дітей до навчання в школі. Вчителі відмітили, що під час проведення інтегрованих уроків учні навчаються цілісно сприймати навколишню дійсність.

          Своїм баченням важливості інтегрованого навчання в початковій школі поділилася з присутніми Самойленко Ольга Геннадіївна, координатор міської динамічної творчої групи вчителів початкових класів, вчителька Одеської ЗОШ № 89.

         Учасники методичного діалогу обмінялися інформацією про переваги, можливості та шляхи впровадження  інтегрованого навчання, розглядали  сучасні інноваційні технології, які сьогодні використовуються, дізнавалися як підвищити інтерес до навчання учнів за допомогою сучасних методик.

Від admin