Учні 8–10 класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти, які бажають заснувати та розвивати ініціативи, спрямовані на вдосконалення життя громади, школи, району чи міста в сучасних реаліях,  можуть взяти участь у 9-й Школі громадянської та волонтерської участі й патріотичного виховання «Агенти змін» 2021!

Протягом 10 місяців з допомогою кваліфікованих тренерів, менторів та запрошених лекторів учасники зможуть утілити в життя свою мрію і реалізувати власний проєкт.

Всеукраїнська школа з громадянської та волонтерської участі й патріотичного виховання «Агенти змін» – це всеукраїнський освітній проєкт для підлітків, який заохочує до саморозвитку, відповідального громадянства, проактивної участі та розвитку місцевих громад.  Це  перша в Україні школа з громадянської освіти для активних учнів 8–10 класів, які мають бажання засновувати і розвивати ініціативи, спрямовані на вдосконалення життя своєї громади в реаліях українського сьогодення.

Результатом навчання є реалізований у рідному населеному пункті соціальний, екологічний або культурно-мистецький проєкт. Протягом шести років учасниками школи стали понад 430 підлітків, які втілили близько 300 проєктів.

Концепція школи була розроблена у 2015 році дитячою психологинею Катериною Клюзко. З 2016 року проєкт діє як один з напрямів позашкільної освіти в рамках Всеукраїнських наукових профільних шкіл Малої академії наук України – Центру наукової освіти під егідою ЮНЕСКО.

Проєкт реалізується НЦ «Мала академія наук України» спільно з Молодіжною ініціативою «Серце в долоньках», Благодійною фундацією «Агенти змін» і Центром політичних студій та аналітики «Ейдос».

Участь у Школі «Агенти змін» безкоштовна. Під час очного навчання всі учасники забезпечуються харчуванням, житлом, роздатковими матеріалами за рахунок НЦ «МАНУ».

Умови участі та детальна інформація за посиланням: http://man.gov.ua/ua/activities/shkola_agenty_zmin_2021

Від admin