10 березня цього року  пройшов традиційний міський конкурс «Кобзар і сучасність», присвячений вшануванню пам’яті Т. Г. Шевченка.  Конкурс покликаний виховувати в школярів  почуття патріотизму, національної свідомості, повагу до рідної мови та історії,  активну громадянську позицію. Журі двох етапів – відбіркового (3 березня) та  підсумкового (10 березня) розглянуло близько 200 робіт учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м.Одеси.

 Це змагання таланту та творчості – справжнє дзеркало ставлення до поета, його мистецької спадщини, вияв і  підтвердження високого статусу обдарованих дітей. Більшість конкурсантів зійшлися на думці, що зараз молодь відчула потребу сказати своє слово про Шевченка. Він – не минуле, він – сучасник. Його слова – то правда сьогодення, а  твори вчать любити свою Вітчизну, виховують віру у творчі сили, надихають на самовіддану працю. «Час минає, а я все більше переконуюсь, що творчість Великого Кобзаря актуальності не втрачала для жодного з поколінь. Адже й сьогодні ім’я Шевченка  «в тренді», а доробок ілюструє події вже сучасної історії. Таке враження, що Тарас Григорович серед нас і продовжує бути учасником усіх громадянських процесів вільної держави, надихаючи молодь теж не залишатись осторонь» – написала у своїй роботі переможниця конкурсу в номінації «Кращий твір» учениця 10 класу ОЗОШ № 37 Яцкевич  Вікторія. 

Фахове журі  визначило переможців у номінаціях «Кращий твір», «Кращий реферат», «Кращий малюнок», на яких чекають нагороди – дипломи департаменту освіти та науки Одеської міської ради. Учителям, причетним до заходу, оголошена подяка.

Від admin