Ефективна  підготовка  учнів  до НMT 2024: ключові поради для успіху, ресурси, алгоритм роботи з тестом.

У рамках реалізації проєкту «Педагогічне зростання – 2024», з метою підвищення професійної майстерності педагогів щодо підготовки старшокласників до мультипредметного тесту з англійської мови 31 січня 2024 року на платформі Zoom відбувся онлайн-тренінг «Ефективна підготовка учнів до НMT 2024: ключові поради для успіху, ресурси, алгоритм роботи з тестом», у якому взяли участь 102 вчителя англійської мови закладів загальної середньої освіти міста Одеси.

Під час заходу педагоги опрацювали актуальні питання щодо подолання навчальних втрат і підготовки учнів до НМТ – 2024, а саме: особливості проведення державного іспиту; фактори успішної взаємодії між вчителем і учнями; ефективний тайм-менеджмент випускника під час виконання тесту в онлайн-форматі; очима старшокласника: дієвий алгоритм виконання усіх типів завдань («Читання», «Використання мови») мультипредметного тесту.

На початку заходу консультанка Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» познайомила учасників з актуальними питаннями щодо особливостей, порядку і формату проведення ЗНО/НМТ – 2024.

Практичним досвідом роботи з вищезазначених питань поділилась Еліна Бойчук, викладачка англійської мови (кваліфікація CELTA), методистка Міжнародного освітньо – методичного центру Dinternal Education, викладачка англійської мови.

Спікерка акцентувала увагу слухачів на алгоритмі дій вчителя під час вибудовування системної роботи з підготовки учнів до державного тесту. Зосередила увагу на знаннях та вміннях, які потрібні випускнику для успішного результату, а саме: знаннях лексики, граматики, читання, а також знаннях формату тесту, типів завдань та тайм – менеджменту.

Під час майстер-класу методистка поділилась досвідом щодо методики роботи з текстами різних жанрів у частині «Читання», який передбачає попереднє прогнозування, дискусію, опрацювання лексики, ідіом, визначення граматичних структур тощо. Тренерка опрацювала з колегами методичні прийоми, основні стратегії та алгоритми щодо виконання завдань різних типів: з вибором однієї правильної відповіді, на відповідність та на заповнення пропусків; звернула увагу слухачів на особливості роботи з визначення ключових слів у текстах; на слова та вирази, які можуть відволікти учасників НМТ від надання правильної відповіді. Було акцентовано увагу слухачів на вміннях учнів робити аналіз текстів у частині «Використання мови» за допомогою стратегії «Skimming», яка спрямована на швидке розуміння змісту; підкреслено важливість володіння гарними знаннями з лексики та граматики; окреслено проблеми та проаналізовано помилки, які найчастіше зустрічаються в завданнях мультитесту з англійської мови.

На завершення спікери відповіли на запитання вчителів щодо труднощів з вищезазначених частин тестування, а учасники вебінару, в свою чергу, висловили подяку за цікавий корисний захід та сподівання на наступні педагогічні зустрічі з питань підготовки до державного іспиту з англійської мови.

На допомогу педагогам надіслано матеріали вебінару у записі та корисні посилання з питань підготовки до національного мультипредметного тесту.

Робота з питань підготовки до НМТ-2024 триває.

Від admin