Слісарчук  В’ячеслав Михайлович –  завідувач бібліотеки Одеського міського Палацу дитячої та юнацької творчості, член ініціативної  творчої групи вчителів-шанувальників поетичного слова та створення проєкту «Поезія єднає».

В’ячеслав Михайлович – член Національної спілки журналістів України з 2006 року. У 2013 році прийнятий до Всеукраїнської спілки письменників-мариністів, у 2017 році – до лав Національної спілки краєзнавців України, у 2018 році – до спілки Українського товариства охорони пам’яток архітектури та культури.  

 Вірші та оповідання були видані в різних збірниках та альманахах.  У співавторстві з академіком Файтельберг-Бланком опубліковано понад 80 статей та нарисів на тему криміналу та історії Одеси.  Є співавтором книг «Бандитська Одеса – 9» та «Бронзовий вік Південної Пальміри». 

За досягнення в галузі літератури,  історії та краєзнавства В’ячеслав Михайлович нагороджений та має відзнаки. У 2010 році отримав спеціальний приз фестивалю «Червоні вітрила» у творчому конкурсі малої прози за оповідання  http://vslisarchuk.od.ua/ru/node/6. У  2012 році відзначений дипломом літературного конкурсу «Моя Одеса» за статтю «Герой минулого часу» про почесного Громадянина  Одеси  П.А. Цюрупу, у  березені 2014 року брав участь у конференції, присвяченій 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка (Черкаси, Канів). А також нагороджений  спеціальним дипломом «Одесика», пам’ятним знаком «Золоте серце» за історико-поетичну презентацію «Історія Воронцовського палацу»; за поему «Емінеску в Одесі» нагороджений дипломом від Генерального консульства Румунії;  за історичний твір у віршованій формі «Поема про Рішельє» отримав диплом Міжнародного літературного конкурсу «імені де Рішельє»,  лауреат премії муніципального літературного конкурсу ім. І.Франка та Всеукраїнського  конкурсу «Українська мова-мова єднання». 

У 2020 році за особливий внесок у розвиток міста та великі досягнення у професійній діяльності  відзначений Почесною грамотою Одеської міської ради. 

Від admin