Сьогодні, 27 жовтня 2023 року , в День української писемності та мови, стартує проєкт Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» щодо підтримки та розвитку творчих вчителів «Поезія єднає!».

Мета: підтримати ініціативу талановитих творчих педагогів-шанувальників поетичного слова, їх бажання відчути себе частиною літературного мистецтва, розкрити грані нових поетичних можливостей і досягнень освітян; через поетичну творчість популяризувати та утверджувати українську мову, поетичне слово, учительську професію.

Актуальність: активізувати позитивний емоційний стан, запобігти емоційному виснаженню педагогів; підтримувати літературну творчість учителів міста.

Завдання: долучити до участі в проєкті талановитих вчителів м.Одеси, заснувати творчу спілку вчителів «Поетичні мотиви єдності»; створювати та розміщувати на сайті КУ «ОЦПРПП» поетичні онлайн-альманахи та збірки поезій.

На основі досвіду та інноваційної діяльності, з метою підтримки особливу увагу зосередити на молодих вчителях, надавати їм різнобічний супровід щодо участі в освітянських конкурсах різних рівнів, Міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті», професійному конкурсі «Вчитель року».

Цільова аудиторія: вчителі, вихователі, керівники гуртків.

Тривалість: проєкт довгостроковий: 27 жовтня 2023 року – 27 жовтня 2024 року (відзначення Дня української писемності та мови).

Тип: колективний.

Кадрове забезпечення прєкту: творча група вчителів-ініціаторів:

  • керівник творчої групи – Ліпінська Антоніна Іванівна, вчителька української мови та літератури Одеського ліцею № 63;
  • члени творчої групи:
  • Шумовецька Інна Миколаївна- вчителька української мови та літератури Одеського ліцею «Фонтанський»;
  • Ткачук Людмила Анатоліївна – вчителька української мови та літератури Одеського ліцею «Гармонія»;
  • Густенко Ольга Олександрівна – вчителька української мови та літератури Одеського ліцею № 69;
  • Шоломіцька Лілія Василівна – керівник гуртка «Фабрика юних письменників» Одеського Палацу дитячої та юнацької творчості «Біла акація»;
  • Амеліна Ольга Олександрівна –консультант КУ «ОЦПРПП».

Редакційна колегія – редактор Оклюк Олена Григорівна – вчителька української мови та літератури Одеського ліцею № 13;

Члени редакційної колегії:

  • Долгієр Ольга Валеріївнавчителька української мови та літератури, заступник директора з НВР Одеського ліцею № 24;
  • Слісарчук В’ячеслав Михайловичкерівник гуртка Одеського міського Палацу дитячої та юнацької творчості.
  • Цуцол Лілія Антонівна – вчителька української мови та літератури Одеського ліцею № 3.

Форма проведення: зустрічі, просвітницькі заходи, виступи, участь у проведенні мистецьких учнівських та педагогічних конкурсів, виставок тощо.

Формат проведення: онлайн або офлайн.

Очікувані результати:

  1. Залучити до участі в проєкті та роботі творчої спілки «Поетичні мотиви єдності» широке коло творчих педагогів – поетів-початківців та відомих в мистецьких колах міста та України.
  2. Випускати онлайн-альманахи, розміщувати на сайті КУ «ОЦПРПП» в рубриці «Поезія єднає!»
  3. Провести мистецьке свято «Присвячую тобі, Одесо, рідне місто в День української писемності та мови 27 жовтня 2024 року як підсумок реалізації проєкту «Поезія єднає!»

Від admin