24 – 25 жовтня 2023 року на базі Одеського ліцею № 1 імені А.П. Бистріної відбувся семінар-практикум для вчителів предмета «Захист України» (тематичний план № 2) за темою: «Надання домедичної допомоги при кровотечах», в якому взяли участь 36 педагогів.

Семінар-практикум розпочався виступом Юрія Потапчука, старшого інструктора учбового центру SAR, лікаря-анестезіолога реаніматолога, асистента кафедри анестезіології, інтенсивної терапії і медицини невідкладних станів, інструктора ERS, який професійно розповів про алгоритм роботи з активною кровотечею у надзвичайних ситуаціях.

Протягом всієї зустрічі заслужений учитель України Олег Денисов демонстрував техніку відпрацювання з турнікетами Есмарха, Омега, САТ застосовування їх на руках та ногах. Також спікер показав правильне тампонування та накладання компресійного бандажу. Кожен з учасників мав можливість самостійно відпрацювати та набувати практики, виконуючи їх по декілька разів.

На при кінці навчання була створена незвичайна ситуація, під час якої вчителі показали свої навички та вміння на основі отриманих знань, виконуючи  їх на час.

Теорія та практика, надана учасникам семінару,  допоможе педагогам в подальшій роботі з учнями на уроках предмета «Захист України».

Вчителі були дуже задоволені отриманими інноваціями, дякували спікерам і сподівалися на подальшу співпрацю.

Від admin