Дитинство – найважливіший період людського життя.
Це не просто підготовка до майбутнього життя,
а справжнє, неповторне життя.
І від того, як минуло дитинство,
хто вів дитину за руку в дитячі роки,
залежить, якою людиною стане сьогоднішній малюк.

10 травня  2023 року на платформі Zoom відбувся вебінар «Підвищення інтелектуального розвитку дітей за допомогою сучасних підходів».    

Досвідом роботи з цієї проблеми поділилися педагогічні працівники Одеського закладу дошкільної освіти № 228. На вебінарі були розглянуті наступні питання:

  • Розвиток інтелекту дитини, як запорука успішного подальшого життя – Шарко Вікторія Олександрівна, вихователь-методист;
  • Кінезіологічні вправи для розвитку інтелектуальних здібностей дітей – Жолток Юлія Василівна, вчитель-логопед;
  • Корекція мовленнєво-інтелектуального розвитку дошкільників з використанням мнемотехнікив умовах дистанційного навчання – Гібець Олена Володимирівна, вчитель-логопед;

На початку вебінару Шарко В.О. розповіла про різні види інтелекту: тілесно-кінестетичний, візуально-просторовий, логіко-математичний, музичний, лінгвістичний, екзистенційний, міжособистіний, натуралістичний. Дуже важливо застосовувати на практиці  інноваційну технологію, що зробить доступною тренування «мозку» у дітей дошкільного, шкільного віку та дітей з особливими освітніми потребами.

Вчитель-логопед Жолток Ю.В. ознайомила учасників вебінару з завданнями кінезіології, ії методами. Провела практичне заняття з використанням окремих кінезіологічних ігор та вправ. Навела приклад використання кінезіологічної казки.

Вчитель-логопед Гібець О.В. звернула увагу  на використання мнемотехніки в освіти як освітньої технології, яка допомагає кожній дитині комфортно та легко здобувати знання у будь-якому віці.   Мнемотехнічні прийоми особливо важливі для дошкільнят, так как розумові завдання вирішуються з переважною роллю зовнішніх засобів, наочний матеріал засвоюється кращ вербального. Нагадала особливості технології використання не зображення предмету, а символів для запам’ятовування. Розповіла про етапи та послідовність роботи з мнемотаблицями.

Понад 70 педагогічних працівників закладів дошкільної освіти міста Одеса приєдналися до методичного заходу.

Від admin