08 лютого 2023 року вчителі-предметники закладів загальної середньої освіти міста Одеси стали учасниками вебінару «Цифрові елементи Google для освіти». Модератор заходу – Віктор Семенюк, заступник директора з навчально-виховної роботи Одеського ліцею № 43 Одеської міської ради, Google for Education Certified Trainer, тренер Академії Цифрового Розвитку, тренер, що здійснює методичний супровід програми «Google Digital Tools for Education/Цифрові інструменти Google для освіти».

Віктор Семенюк ознайомив з привабливими для педагогів можливостями  системи Google Workspace for Education, яка включає 15 різноманітних ресурсів. Їх використання допомагає в організації продуктивного функціонування закладу освіти. І зупинився на практичному показі можливостей ресурсу Google Meet, відповідаючи на питання присутніх:як поєднати презентацію та відео зустріч, щоб бачити учнів під час презентації; як зробити запис уроку; як перевірити, чи був учень присутнім на уроці тощо.

Ірина Губарєва, заступник директора з навчально-виховної роботи Одеського ліцею № 43, поділилась досвідом створення освітнього цифрового навчального середовища з корпоративним обліковим записом на основі системи Google Workspace for Education, що убезпечує від будь-якого стороннього проникнення та допомагає адміністрації здійснювати аналітику, вчителям – бачити динаміку досягнень учнів, класним керівникам – аналізувати успішність класу. Система дозволяє вести статистику відвідування уроків учнями, контролювати дотримання норм  робочого часу, здійснювати моніторинг освітньої діяльності закладу освіти.

Вчитель географії Катерина Уголік на прикладі уроків географії показала  використання GoogleClass. Вона підкреслила зручність створення гул тестів з можливістю їх варіативності та зберігання. Продемонструвала, як система самостійно опрацьовує відповіді учнів та виставляє оцінки. Вказала на можливість використання інтерактивних ігор, щоб уроки були привабливішими, та зберігання навчальних відео, опорних схем тощо.

Галина Леонова, вчитель математики, поділилась досвідом  роботи з Jamboard. Вона звернула увагуна ті питання, з якими до неї часто звертаються: як заздалегідь заповнити віртуальну дошку та зберегти заповнену; як надати можливість учням онлайн працювати з цією дошкою; як створити креативне завдання та налагодити отримання відповідей учнів.

І на завершення директорка Академії цифрового розвитку Антоніна Букач розповіла про можливість безкоштовного навчання та підвищення свого рівня цифрової компетентності в програмі «Цифрові інструменти  Google для освіти».

Запис вебінару можна переглянути за посиланням: 

https://sites.google.com/view/08022023

Форма зворотнього зв’язку https://forms.gle/eCWWdapbbbeMZdHd8

Від admin