29 вересня цього року  в межах Zoom- конференції відбувся традиційний серпневий вебінар для вчителів української мови та літератури «Викладання української мови та літератури в 2022/2023 н.р.: новітні підходи, проблеми, реалії».

У заході взяли участь понад 100 педагогів.

У цей день 29 вересня учасники вебінару вшанували пам’ять полеглих у війні захисників і мирних громадян нашої Батьківщини.

Традиційно прозвучали слова подяки філологам міста за роботу та педагогічну діяльність в минулому навчальному році: підготовку учнів до складання ЗНО, проведення вебінарів, участь у конкурсах різних рівнів, МАН. Особлива подяка членам міської творчої групи на чолі з керівником, учителем української мови та літератури Одеської ЗОШ № 38 Максютіною О.Г.: Воєводіній С.І (Одеської СШ № 40), Бондаренко О.М. (ОЗОШ № 11), Ліпінській А.І. (Одеський ліцей № 63), Сухініній І.В. (Одеський ліцей № 82), Цимбал Т.В. (Одеська ЗОШ № 65).

У ході заходу організатори вебінару надали інформацію стосовно методичного супроводу  освітнього процесу з предметів української мови та літератури в новому навчальному році, а саме тих змін, які відбулися  в  мовно-літературній галузі освіти: оформлення чинних документів в  6-11 класах, створення навчальних програм (алгоритм «пристосування»  модельних програм до свого навчального закладу і потреб школи), робота з конструктором навчальних програм та дорожньою картою вчителя, ведення електронного журналу,  використання цифрових ресурсів під час навчання.

Особлива увага була приділена викладанню мови та літератури в 5-х класах НУШ: складання  календарного планування, формувальне оцінювання навчальних досягнень  п’ятикласників, ведення щоденника спостережень учителя.

Усі матеріали, які потрібні вчителю-філологу в його діяльності, викладені на сайтах Олени Максютіної «Український філолог Одеси» та падлет- сторінці Ірини Сухініної.  

Також  обговорені плани діяльності філологів, проведення вебінарів у вересні-жовтні.

Захід пройшов активно,  цікаво, завершився побажаннями миру кожному і Україні!

Від admin