09 червня 2022 року 50 директорів та заступників директорів закладів загальної середньої освіти міста Одеси стали учасниками вебінару на платформі Meet “НУШ – ІІ етап реформування. Реалії і виклики. Управлінський аспект. З досвіду роботи пілотного проєкту в Одеській ЗОШ №26”.  

Модератор вебінару, консультант Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників  Олена Драганова, ознайомила присутніх з планом низки вебінарів щодо впровадження НУШ у 5-х класах з досвіду Одеської школи №26, яка входить до 136 пілотних закладів освіти України  в реалізації Нового Державного стандарту базової середньої освіти.

Директорка школи Тетяна Жорницька представила стратегію впровадження НУШ у 5-х класах. Базуючись на досвіді фінської системи навчання, звернула увагу як сприймалася її адаптована форма в Одеській школі №26, підкреслила характерні саме для України аспекти,   підкріплюючи розповідь результатами досліджень, проведених у ході цілорічної пілотної роботи. Також розповіла про переваги активної співпраці з батьками у вирішенні важливих шкільних навчальних питань.

Заступниця директорки з навчально-виховної роботи, творча вчителька математики Маріанна Верміяш,   змістовно і докладно розповіла як обрати модельні програми, змоделювати предметні ланки, не наступити на підводний камінь у природничій освітній галузі та про принцип вибору навантаження.

   Запис вебінару можна переглянути за посиланням: 

Вебінар 5 клас НУШ Одеська ЗОШ №26 09 08 2022 – YouTube

Від admin