27 жовтня 2021 року на платформі Zoom відбулася презентація проєкту «Легенди одеського лиману» в рамках проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, що проходить під гаслом «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності».

Проєкт представили Ольга Обласова, керівниця проєкту, кандидат історичних наук, доцент ДНУ ім. Олеся Гончара , член союзу журналістів України та Володимир Полтарак, науковий консультант проєкту, кандидат історичних наук, доцент ОНУ ім. І.І. Мечникова.

Протягом презентації проєкту було показано серія короткометражних анімаційних роликів (7 роликів до 5 хвилин кожний), об’єднаних спільним сюжетом, які розповідають про пригоди, що відбуваються на тлі реальних історичних подій в околицях Хаджибею – Одеси протягом XV – XXI століть.

Консультант Комунальної установи «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тетяна Дядик підкреслила, що у просвітницькій краєзнавчій роботі шкільних бібліотек велику увагу важливо приділяти популяризації історико-краєзнавчої літератури про пам’ятки культури, народну творчість, місцевий фольклор як найважливіший засіб естетичного та патріотичного виховання молоді.

Проведення заходів в рамках Всеукраїнського місячник шкільних бібліотек сприяє поглибленню пізнавального інтересу учнів до рідного краю, виховання у них поваги та шанобливого ставлення до історико-культурної спадщини, пробудженню почуття національної свідомості, любові та поваги до своєї Батьківщини.

Від admin