Як забезпечити якісну реалізацію завдань мистецької освітньої галузі відповідно до Концепції «Нова українська школа» в початковій школі та питання викладання освітньої галузі «Мистецтво» в основній і старшій школі; формувати мистецьку культуру учнів; підвищувати власний фаховий рівень в умовах НУШ – ці питання стали основними на тренінгу «Реалізація завдань мистецької освітньої галузі» вчителів мистецтва, який відбувся 26 жовтня 2021 року. Захід проведено за ініціативою КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників». У даному заході взяли участь 47 вчителів мистецтва закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси.

Спікерами заходу виступили консультант КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Лазаренко Т.І. спільно з вчителями мистецтва закладів загальної середньої освіти: Антонюк Н.К., Пуриною Ю.В. ( Одеська ЗОШ № 51), Аксьоновою Н.В. (Одеська СШ № 111), Лещинською О.А.( Одеська ЗОШ №20).

Учасники тренінгу ознайомилися з методичними рекомендаціями на 2021/2022 навчальний рік з мистецької освітньої галузі, системою оцінювання результатів навчання в мистецькій освітній галузі учнів початкової школи в умовах особистісно зорієнтованого і компетентнісного навчання; переліком конкурсів, які пройдуть протягом листопада та грудня. А також із листом МОН України «Про умови та порядок проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2022» від 07.10.2021 № 1/9-532 з номінації «Мистецтво» (беруть участь вчителі музичного мистецтва).

Учасники обговорили переваги використання інноваційних художньо-педагогічних технологій на уроках мистецьких дисциплін, важливість дотримання інтегративного підходу у навчанні, поділилися корисними Інтернет-ресурсами для успішної реалізації ідей Нової української школи.

Здобутий досвід, який отримали під час цього заходу вчителі мистецтва міста зможуть застосувати в своїй практичній діяльності.

Від admin