04 жовтня 2021 року стартував щорічний міський конкурс читців, поетів та прозаїків «Срібне слово». У цьому році він був двадцятим і присвячувався Дню української писемності й мови та проходив у рамках реалізації заходів Стратегії популяризації української мови «Сильна мова – успішна держава».

Перший відбірковий етап конкурсу пройшов у закладах освіти, другий етап відповідно до територіального підпорядкування пройшов у районах, де обрано по 10 кращих читців, поетів та прозаїків. 22 жовтня на базі КПНЗ «Одеський міський Палац дитячої та юнацької творчості» проведено фінальний етап конкурсу і визначені переможців у номінаціях «Читці» та «Поети, прозаїки».

Учасники, а це учні та вихованці закладів загальної середньої освіти та позашкільних навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Одеси, виконували два твори різних жанрів вітчизняної та світової класики. Компетентне журі, відомі одеські поети та письменники, педагоги оцінили художній рівень виконання та дотримання правил виразного читання, уміння розкрити художній образ, сценічну культуру конкурсантів, а в творах авторів, юних поетів та прозаїків, також враховувалась майстерність у застосуванні художніх прийомів, досконалість мови, образне мислення.

Переможців чекає нагородження дипломами Департаменту освіти та науки Одеської міської ради та гала-концерт.

Оргкомітет конкурсу, журі та учасники отримали велике задоволення від дитячих виступів, креативності у підході до оформлення робіт, активності талановитих творчих учнів. Щиро дякуємо педагогам, керівникам гуртків, батькам за підтримку і допомогу в підготовці учасників.

Щасти тобі і надалі, наше улюблене «Срібне слово»!

Від admin