Актуальну тему попередження та подолання професійного вигорання  педагогів обговорили практичні психологи закладів освіти Одеси 20 травня 2021 року на засіданні Клубу працівників психологічної служби. Захід відбувся онлайн, в ньому взяли участь 67 спеціалістів.

Ведучою Клубу та основним спікером виступила практичний психолог Одеської  початкової школи № 54 Наталія Патока.  Вона розповіла про симптоми-маркери вигорання, на які слід звертати увагу педагогам, аби попередити емоційні розлади, а також поділилася конкретними прийомами роботи та дієвими вправами з досвіду. Особливо корисно було дізнатися про методи «швидкої допомоги» вчителям в стресовій ситуації.

Психолог КУ «Одеський центр  професійного розвитку педагогічних працівників» повідомила учасникам результати  онлайн-опитування педагогів щодо емоційного вигорання та його профілактики, це опитування було проведено на початку 2021 року. Отримані дані допоможуть психологам організувати профілактичну роботу, спираючись на потреби та враховуючи запити педагогів.

Від admin