25 лютого 2021 року відзначається 150- річчя від дня народження відомої української письменниці, поетеси, педагога, громадської діячки Лесі Українки. Світова велич творчого генія Лариси Петрівни Косач-Квітки не вмирає. Покоління нащадків відзначають її величезний, нестримний поступ, титанічний хід по тернистих життєвих уступах, глибоку віру в щасливе  майбутнє рідної України та її народу.

Особливу сторінку вписала Леся Українка в розвиток української літератури, драматургії, педагогіки, історії. Виразним штрихом до творчого портрету поетеси є інтимна лірика. Це своєрідний пошук моделі художнього осягнення страдницької свідомості , її осмислення крізь призму морально-психічного й емоційного досвіду людства. Найвиразніше талант Лесі виявився в драматичній творчості. Шедевром української літератури протягом багатьох років залишається драма-феєрія «Лісова пісня».

Важка хвороба та смерть перервали прекрасний шлях мужньої жінки, справжнього борця за людське щастя. Але і те, що вона встигла зробити за своє коротке життя, є вічним даром, значним доробком для історичного розвитку української нації.

Вклонімося та вшануймо пам’ять славної доньки нашого народу – Лесі Українки!

Від admin