20 жовтня 2020 року відбувся онлайн- тренінг для вчителів початкових класів за темою «Особливості реалізації типових освітніх програм НУШ». Захід проведено за ініціативою КУ «Одеський центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Мета заходу – підвищення професійної компетентності вчителів у контексті реалізації завдань нової української початкової школи; впровадження інноваційних технологій компетентнісного навчання в початковій школі; розгляд основних аспектів роботи вчителів початкових класів в умовах дистанційного навчання; необхідність впровадження сучасних технологій дистанційного навчання; обмін досвідом роботи, педагогічними знахідками.

У даному заході взяли участь 55 вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади міста Одеси.     

На початку онлайн — зустрічі консультант Одеського центру професійного розвитку педагогічних працівників Лазаренко Тетяна Іванівна окреслила орієнтири щодо реалізації Державного стандарту початкової освіти та освітніх програм у 2020-2021н.р., їх особливостей та виконання. Звернула увагу на нормативні документи Міністерства освіти і науки України щодо впровадження формувального і підсумкового за рівнями навчальних досягнень оцінювання у третьому класі.         

Самойленко Ольга Геннадієвна, координатор міської динамічної творчої групи вчителів початкової школи, вчитель Одеської ЗОШ №89 окреслила питання щодо організації та проведення сучасного уроку в новій українській школі. Ольга Геннадієвна зупинилась на питанні щодо особливості оформлення класного журналу учнів початкових класів та розглянула основні аспекти роботи вчителів початкових класів в умовах дистанційного навчання.    

Вачева Тетяна Іванівна, вчитель початкових класів ОСШ № 99 з поглибленим вивченням англійської мови, регіональний тренер НУШ поділилася досвідом впровадження Державного стандарту початкової освіти та освітніх програм НУШ. Мотивувала вчителів прикладами з власного досвіду реалізації компетентнісного підходу.

На завершення Золотарьова Катерина Олегівна, вчитель початкових класів Одеського ліцею №19 ознайомила вчителів з креативними завданнями та вправами інтегрованого курсу «Я досліджую світ» в 3 класі.

Онлайн- тренінг для вчителів початкових класів за темою «Особливості реалізації типових освітніх програм НУШ» пройшов конструктивно; педагоги отримати корисну інформацію щодо організації освітнього процесу на уроках в початковій школі та практичні поради щодо планування і проведення онлайн — уроків в умовах дистанційного навчання.

Від admin