Шановні батьки!

         Карантин через поширення коронавірусу не залишив вчителям міста вибору – в Одесі запустили трансляцію уроків для дистанційного навчання школярів на сайті департаменту освіти та науки Одеської міської ради. Під час проведення карантину дана сторінка вебсайту постійно оновлюється та доповнюється матеріалами відеоуроків. Кожен урок містить: короткі відео з поясненнями, інтерактивні ігрові завдання (одеські вчителі записали уроки відповідно до програм навчання з основних предметів, затверджених  Міністерством освіти і науки України).

         Але першачки ще не є достатньо організованими, щоб вчитися самостійно. Для них більшою мірою потрібна ваша батьківська допомога – щоб організувати процес.

         Просимо батьків налаштувати комп’ютери і організувати робоче місце дитини, а також бути неподалік, щоб підтримати дитину, підказати, якщо щось не працюватиме, доброзичливо повернути її до роботи, якщо відволікатиметься, за потреби – нагадати, що час відпочити.

         Наших першачків необхідно підтримувати, але вже з третього уроку вашу участь звести до мінімуму. Потрібно організувати самостійне навчання дитини. Обов’язково нагадуйте дітям відпочити 5-10 хвилин, попити води, порухатись.

         Шановні батьки, навчіть дітей зупиняти і знову відтворювати відео за потреби. Не ставте вимоги виконувати багато завдань.

         Діти сумують без спілкування з друзями. Тому після виходу з карантину обов’язково з дітьми вчителі зроблять проєкт “Як я навчався самостійно” – щоб всі могли поділитися результатами своїх робіт: реальними чи хоча б на фото. І обмінятися знахідками і лайфхаками.  

         Відеоуроки ви зможете переглянути у зручний для вас час на сайті департаменту освіти та науки Одеської міської ради ( https://osvita-omr.gov.ua/), а наше найголовніше завдання – забезпечити учнів можливістю отримувати знання.

         Також  на сайті “Нова українська школа” розміщені матеріали на допомогу батькам:

Дотримуйтесь правил карантину і будьте здорові!

Від admin